LA DANSA

La Dansa de la Malavella és l’activitat central de la Festa de la Malavella, al voltant de la qual s’estructura la resta de la programació.
Consisteix en una dansa combinada entre persones i gegants, amb direcció artística, música (vent i percussió) i dramatúrgia, mitjançant la qual es representa la llegenda de la Malavella. Hi participen més d’un centenar de persones a títol individual, de les quals més de la meitat són nens menors de 12 anys. També hi participen els Grallers Escaldats, comissió musical de la Colla Gegantera, i quatre figures de gegantons.

ASSAJOS DANSA DE LA MALAVELLA 2019

  • Dimarts 23 d’abril: de 19h30 a 20h30 – Assaig nens i nenes participants
  • Dimecres 24 d’abril. de 20h30 a 21h30 – Assaig adults
  • Dijous 25 d’abril. a les 20h  – Assaig general (infants i adults)

Tots els assajos es realitzaran a la Pl. Amical Mauthausen.

ESTRUCTURA DE LA DANSA PAS A PAS

1.- La crida a la dansa
Els grallers toquen la melodia que incita el poble a prendre la plaça. Som un poble unit i ho volem demostrar. Es van format rotllanes concèntriques seguint una dansa.

2.- La unió del poble
Canvi de música. El ritme de timbals fa que les rotllanes prenguin un pas ferm, que recorda el batec del cor. Tots som un.

3.- Dansa del segrest
El geperut accedeix a les rotllanes s’emporta els nens petits i els condueix cap a la simulació del puig de la Malavella.

4.- El poder de la Malavella
La Malavella es dirigeix al poble i amb els seu pas desfà les rotllanes, que representen la unió del poble.

5.- L’arribada del salvador: en Maurici
Entra en acció en Maurici, qui provoca que la unió torni a les rotllanes concèntriques amb ell al bell mig. El poble dansa per pregar que en Maurici alliberi el poble de la bruixa.

7.- Dansa de l’enfrontament
En Maurici hi accedeix i es dirigeix al turó de la Malavella. S’enfronta amb tot el seguici de la bruixa: “els foscos”. Dansen, es barallen i finalment el be triomfa sobre el mal. I la Malavella fuig.

8.-Dansa de l’ alliberació
Envoltant l’alliberador Maurici, grans i petits inicien una dansa als quatre costats acompanyats per el gegantó. El poble convida al públic a participar-hi seguint les passes marcades.

En la Dansa de l’alliberació hi participen més d’un miler de persones.
Un cop repetit el pas unes quantes vegades, arranca una cercavila amb la Colla Gegantera i els Grallers Escaldats.
Si voleu aprendre la dansa i participar en la Dansa de l’alliberació, podeu mirar aquest vídeo:

.